ExecSQL bruikbaar op 1 werkende database

MySQL, FireBird, MSSQL, etc..
Gesloten
Adrie
**
Berichten: 46
Lid geworden op: 29 jan 2009, 18:33
SAM-versie: 4.9.0.*
Database: MySQL 5.4
Windows: 7 32-bits
Locatie: Den Haag
Contacteer:

ExecSQL bruikbaar op 1 werkende database

Ongelezen bericht door Adrie » 26 aug 2014, 09:29

Ik heb een probleem met onderstaand stukje script.
Dat werkt wel op de lokaal werkende database (server eigen PC) maar niet op de database werkend op de externe server buitenshuis (server Antagonist).
De laatste 3 stukjes info van de muziek (teasers), die met onderstaand stukje script, verwijderd worden, zijn niet meer op de lokale website maar wel op de externe website te zien.

Wat ik hiermee wil zeggen is dat ik werk met 2 databases.
De ene draait op mijn computer, de andere op een externe host.
Deze 2 worden gesynchroniseerd d.m.v. "SAM2 Remote web synchronizer".
Deze toepassing ("SAM2 Remote web synchronizer") is me al geruime tijd een doorn in het oog, maar dat is een andere discussie!
Alles wordt hiermee gesynchroniseerd behalve de 3 stukjes info van de muziek, die dus ook verwijderd zouden moeten zijn.
Die hebben toch heel even in de historylist gestaan van de lokale database en worden dus mee getransporteerd.

De reden waarom ik met 2 databases werk is dat ik niet continu "on air" ben en als er geen uitzending is dan valt de externe website weg (nadeel php).
De lokale database en website gebruik ik om wat te experimenteren.

De oplossing zit 'm misschien wel in een andere methode om 2 databases, realtime, te synchroniseren.
Ik heb daar wel wat voor gezien maar behoorlijk ingewikkeld!

Heeft er nog iemand een oplossing voor dit probleempje, want ik kom er zelf helaas niet uit?

Code: Selecteer alles

ExecSQL('DELETE FROM historylist WHERE songID = :songid ORDER BY ID DESC LIMIT 1',[lastID[0]]);
ExecSQL('DELETE FROM historylist WHERE songID = :songid ORDER BY ID DESC LIMIT 1',[lastID[1]]);
ExecSQL('DELETE FROM historylist WHERE songID = :songid ORDER BY ID DESC LIMIT 1',[lastID[2]]);

Gebruikersavatar
drOhimself
Moderator
Berichten: 2941
Lid geworden op: 27 mar 2010, 11:44
SAM-versie: SAM 2014.7
Database: MySQL 5.0
Windows: 2000

Re: ExecSQL bruikbaar op 1 werkende database

Ongelezen bericht door drOhimself » 26 aug 2014, 11:29

Adrie schreef:De reden waarom ik met 2 databases werk is dat ik niet continu "on air" ben en als er geen uitzending is dan valt de externe website weg (nadeel php).
Dat snap ik niet.
Waarom zou een extern gehoste website 'verdwijnen' zodra je niet meer on-air bent ?
Hooguit de 'now-playing' info zou je niet meer zien.
Waar kunnen we e.e.a. bekijken ?
Groedjez,
drO

Adrie
**
Berichten: 46
Lid geworden op: 29 jan 2009, 18:33
SAM-versie: 4.9.0.*
Database: MySQL 5.4
Windows: 7 32-bits
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Re: ExecSQL bruikbaar op 1 werkende database

Ongelezen bericht door Adrie » 26 aug 2014, 12:51

Als mijn website extern niet meer zou kunnen connecten met de database op mijn pc, dan valt heel de website uit.
Met html is dat niet het geval met php wel.
Code van file (dbconfig.xml)

Valt uit als mijn pc, waar sam op staat, wordt uitgezet (connect op interne database)

Code: Selecteer alles

<?/* 
<CONFIG application="SAM" version="4.9.0">
	<Database>
		<Driver>MYSQL</Driver>
		<Host>80.200.20.200</Host>
		<Port>3306</Port>
		<Database>SAMDB</Database>
		<Username>root</Username>
		<Password>blablabla</Password>
	</Database>
</CONFIG>

 */?>
Valt niet uit (connect op externe database)

Code: Selecteer alles

<?/* 
<CONFIG application="SAM" version="4.9.0">
	<Database>
		<Driver>MYSQL</Driver>
		<Host>localhost</Host>
		<Port>3306</Port>
		<Database>extern_SAMDB</Database>
		<Username>extern_adje</Username>
		<Password>blablabla</Password>
	</Database>
</CONFIG>

 */?>
Groet, Adrie

Gebruikersavatar
drOhimself
Moderator
Berichten: 2941
Lid geworden op: 27 mar 2010, 11:44
SAM-versie: SAM 2014.7
Database: MySQL 5.0
Windows: 2000

Re: ExecSQL bruikbaar op 1 werkende database

Ongelezen bericht door drOhimself » 26 aug 2014, 18:41

Huh ????
Heb je e.e.a. omgedraaid ?
Valt uit als mijn pc, waar sam op staat, wordt uitgezet (connect op interne database)
<Host>80.200.20.200</Host>
<Port>3306</Port>
<Database>SAMDB</Database>
<Username>root</Username>
<Password>blablabla</Password>

Valt niet uit (connect op externe database)
<Host>localhost</Host>
<Port>3306</Port>
<Database>extern_SAMDB</Database>
<Username>extern_adje</Username>
<Password>blablabla</Password>
In mijn ogen is interne database : localhost
En externe database : 80.200.20.200
Groedjez,
drO

Adrie
**
Berichten: 46
Lid geworden op: 29 jan 2009, 18:33
SAM-versie: 4.9.0.*
Database: MySQL 5.4
Windows: 7 32-bits
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Re: ExecSQL bruikbaar op 1 werkende database

Ongelezen bericht door Adrie » 26 aug 2014, 20:39

Ik heb niets omgedraaid hoor!
In het eerste gedeelte worden de gegevens opgehaald via mijn IP adres en wordt er gekeken naar de interne database op mijn PC.
In het tweede gedeelte worden de gegevens opgehaald via de localhost op de externe server (Antagonist) en wordt er gekeken naar de externe database op de externe server dus.

In het eerste verhaal gaat de website er dus onderuit , omdat er dan geen connectie meer is met de database op mijn PC.
Can't connect to MySql server.

Groet, Adrie

Gebruikersavatar
drOhimself
Moderator
Berichten: 2941
Lid geworden op: 27 mar 2010, 11:44
SAM-versie: SAM 2014.7
Database: MySQL 5.0
Windows: 2000

Re: ExecSQL bruikbaar op 1 werkende database

Ongelezen bericht door drOhimself » 26 aug 2014, 22:43

Okay, dat verklaart het wel.
Echter wat ik niet begrijp, WAT heb je dan bij je hoster geplaatst ?
Een website, of alleen het SAM PHP stuk, zoals hieronder ?
SAM_PHP_small.JPG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Groedjez,
drO

Adrie
**
Berichten: 46
Lid geworden op: 29 jan 2009, 18:33
SAM-versie: 4.9.0.*
Database: MySQL 5.4
Windows: 7 32-bits
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Re: ExecSQL bruikbaar op 1 werkende database

Ongelezen bericht door Adrie » 28 aug 2014, 11:03

Hoi drO,

Excuses voor het even op zich laten wachten van een antwoordt, maar ik was even uithuizig en niet direct in de gelegenheid om te antwoorden.
Bij de hoster draait een volledige website op de externe database dus, maar wel de vorige php website versie.
Daar zit bovenstaand stuk (jouw afb.) in, maar ook hier geld "de vorige versie".
Deze website hangt aan elkaar van php codes dus geen connectie met een database betekend geen website!.
Draait deze nieuwe versie wel zonder een directe aansluiting met een database?
Niettemin blijft eigenlijk de beginvraag nog steeds staan of het mogelijk is om 2 databases 100% synchroon te houden of iets met die codes te doen.
Laatste vraag niet vervelend bedoeld hoor!

Groet, Adrie

Gebruikersavatar
drOhimself
Moderator
Berichten: 2941
Lid geworden op: 27 mar 2010, 11:44
SAM-versie: SAM 2014.7
Database: MySQL 5.0
Windows: 2000

Re: ExecSQL bruikbaar op 1 werkende database

Ongelezen bericht door drOhimself » 28 aug 2014, 12:18

Adrie schreef:Excuses voor het even op zich laten wachten van een antwoordt, maar ik was even uithuizig en niet direct in de gelegenheid om te antwoorden.
Geen probleem Adrie!
Adrie schreef:Bij de hoster draait een volledige website op de externe database dus, maar wel de vorige php website versie.
Daar zit bovenstaand stuk (jouw afb.) in, maar ook hier geld "de vorige versie".
Uuhhh.... mijn afbeelding is van SAM versie 4.9.0, dus dat is OOK de vorige php versie.
Ik zal mijn profiel-gegevens hiervoor even aanpassen.
(Gebruikte een testversie van SAM v2013)
Adrie schreef:Deze website hangt aan elkaar van php codes dus geen connectie met een database betekend geen website!.
Draait deze nieuwe versie wel zonder een directe aansluiting met een database?
Je gaf aan dat je een "volledige website" bij de hoster hebt draaien.
Daar bedoel je dan toch wel mee een zelfstandige homepage + de SAM pagina ?
Of heb je ALLééN de SAM pagina daar staan ?
(Geef anders even een linkje)
Indien je ALLéén de SAM pagina daar hebt staan, dan zie je idd niets meer, als je SAM pc uit staat.
Adrie schreef:Niettemin blijft eigenlijk de beginvraag nog steeds staan of het mogelijk is om 2 databases 100% synchroon te houden of iets met die codes te doen.
Om de 2 databases synchroon te houden, daar zullen ongetwijfeld nog wel wat MySQL tooltjes voor bestaan.
Echter die SAM2 Remote Web Sychronizer tool was er destijds voor SAM v2.
Toen werkte e.e.a. nog met oudere MySQL versies.
Mogelijk dat die dus vandaag de dag niet meer goed met de recentere MySQL versies werkt.
Gezocht, maar ik kan het tooltje nergens vinden.
Misschien kun je het hier ergens plaatsen ?
Groedjez,
drO

Adrie
**
Berichten: 46
Lid geworden op: 29 jan 2009, 18:33
SAM-versie: 4.9.0.*
Database: MySQL 5.4
Windows: 7 32-bits
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Re: ExecSQL bruikbaar op 1 werkende database

Ongelezen bericht door Adrie » 28 aug 2014, 13:53

Ik draai een zelfstandige homepage + de SAM pagina.
De website staat onder in de hoek met als afb. "het huisje".
Niettemin is er wel wat veranderd want er draaien 2 sites op.

http://www.acks.nl/acksradio (achter slot en grendel)
http://www.acks.nl/acksmedia (openbaar)

"AcksRadio" zit "voorlopig" achter slot en grendel omdat ik onlangs de bekende auteursrechtenorganisaties achter me aan kreeg.
Alles draait nog wel, maar alleen voor bekenden.
Verder beraad ik me nog steeds wat ik ga doen omdat de kosten niet opwegen tegen het aantal luisteraars.

Ik heb het verouderde bestandje in de bijlage gezet, voor de liefhebbers.
Voor mij werkt dit, tot op zekere hoogte, nog steeds goed, gezien de voorgaande problematiek.
Remote Web Synchronizer.rar
Misschien dat iemand hier nog een goed c.q. beter alternatief voor heeft, want dat zou mijn probleem op kunnen lossen!

Groet weer, Adrie
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
drOhimself
Moderator
Berichten: 2941
Lid geworden op: 27 mar 2010, 11:44
SAM-versie: SAM 2014.7
Database: MySQL 5.0
Windows: 2000

Re: ExecSQL bruikbaar op 1 werkende database

Ongelezen bericht door drOhimself » 28 aug 2014, 16:32

Adrie,

Indien je je lokale dbconfig.xml aanpast met de server gegevens van je hoster, zou je mogelijk WEL die PAL met ExecSQL goed kunnen laten werken.
Nu staat er je eigen IP adres in, maar zet daar eens het IP adres in van je hoster (wat je doorgekregen hebt).
Ben benieuwd of SAM gaat opstarten.
Groedjez,
drO

Adrie
**
Berichten: 46
Lid geworden op: 29 jan 2009, 18:33
SAM-versie: 4.9.0.*
Database: MySQL 5.4
Windows: 7 32-bits
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Re: ExecSQL bruikbaar op 1 werkende database

Ongelezen bericht door Adrie » 28 aug 2014, 18:42

Ik gebruik nu deze 2 verschillende (dbconfig.xml) files.

Voor de lokale website op mijn PC
De lokale file ziet er (met fake gegevens) zo uit:

Code: Selecteer alles

<?/* 
<CONFIG application="SAM" version="4.9.0">
          <Database>
               <Driver>MYSQL</Driver>
               <Host>localhost</Host>
               <Port>3306</Port>
               <Database>SAMDB</Database>
               <Username>root</Username>
               <Password>blablabla</Password>
          </Database>
</CONFIG>
 */?>
Voor de website op de externe hoster
De hoster file ziet er (met fake gegevens) zo uit:

Code: Selecteer alles

<?/* 
<CONFIG application="SAM" version="4.9.0">
          <Database>
               <Driver>MYSQL</Driver>
               <Host>localhost</Host>
               <Port>3306</Port>
               <Database>deb15826_SAMDB</Database>
               <Username>deb15826_kees</Username>
               <Password>blablabla</Password>
          </Database>
</CONFIG>
 */?>
Als ik deze gebruik, zoals je voorstelt, (met fake gegevens) wordt de interne website bijgewerkt met de externe hoster database:

Code: Selecteer alles

<?/* 
<CONFIG application="SAM" version="4.9.0">
          <Database>
               <Driver>MYSQL</Driver>
               <Host>195.211.72.109</Host>
               <Port>3306</Port>
               <Database>deb15826_SAMDB</Database>
               <Username>deb15826_kees</Username>
               <Password>blablabla</Password>
          </Database>
</CONFIG>
 */?>
Maar dan werkt het (ExecSQL) op beide sites niet meer?

Gebruikersavatar
drOhimself
Moderator
Berichten: 2941
Lid geworden op: 27 mar 2010, 11:44
SAM-versie: SAM 2014.7
Database: MySQL 5.0
Windows: 2000

Re: ExecSQL bruikbaar op 1 werkende database

Ongelezen bericht door drOhimself » 28 aug 2014, 20:01

Adrie,
Zodra je de Antagonist IP gegevens invoert, WERK je op de database van je hoster.
Raar dat ExecSQL dan ineens niet meer werkt.

Vertel mij nu nog eens wat je precies wilt bereiken:
Je hebt 2 databases, één lokaal en één bij je hoster.
Je wilt het gesyncroniseerd houden/hebben.
Wil je dat je hoster database zeg maar de Slave is, en je lokale database de Master ?
Om de hoeveel tijd wil je de syncronisatie/replicatie doen ?
Per dag/per uur/per minuut ?

Je hebt niet toevallig nog een NAS bij je thuis staan, die WEL 24/7 aanstaat ?
Groedjez,
drO

Adrie
**
Berichten: 46
Lid geworden op: 29 jan 2009, 18:33
SAM-versie: 4.9.0.*
Database: MySQL 5.4
Windows: 7 32-bits
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Re: ExecSQL bruikbaar op 1 werkende database

Ongelezen bericht door Adrie » 28 aug 2014, 22:54

Zodra je de Antagonist IP gegevens invoert, WERK je op de database van je hoster.
Raar dat ExecSQL dan ineens niet meer werkt.
Werkt wel maar ExecSQL verandert gegevens op de master database.
Als ik SAMBC.core.xml laat verwijzen naar de Slave database moet het wel werken maar dan krijg je het verhaal (PC uit website weg).
Je hebt 2 databases, één lokaal en één bij je hoster.
Je wilt het gesyncroniseerd houden/hebben.
Wil je dat je hoster database zeg maar de Slave is, en je lokale database de Master ?
Om de hoeveel tijd wil je de syncronisatie/replicatie doen ?
Per dag/per uur/per minuut ?
Precies, met het ene verschil (Master/Slave) realtime en 100%.
Want dat gebeurt dus nu niet.
Je hebt niet toevallig nog een NAS bij je thuis staan, die WEL 24/7 aanstaat ?
Nee helaas!
We komen er wel uit, alleen de vraag is nog even hoe.

Groet, Adrie

Adrie
**
Berichten: 46
Lid geworden op: 29 jan 2009, 18:33
SAM-versie: 4.9.0.*
Database: MySQL 5.4
Windows: 7 32-bits
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Re: ExecSQL bruikbaar op 1 werkende database

Ongelezen bericht door Adrie » 29 aug 2014, 18:16

Ik ben vandaag nog op zoek gegaan naar allerlei mogelijkheden, maar ik kom zelf geen stap verder.
Er schoot mij wel een alternatief te binnen want waarschijnlijk lukt het gewoon niet wat ik wil.
Ik heb het alternatief onder het andere topic gezet omdat het daar onder valt, denk ik!
http://www.sambroadcasterforum.nl/viewt ... &start=140

Groet, Adrie

Adrie
**
Berichten: 46
Lid geworden op: 29 jan 2009, 18:33
SAM-versie: 4.9.0.*
Database: MySQL 5.4
Windows: 7 32-bits
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Re: ExecSQL bruikbaar op 1 werkende database

Ongelezen bericht door Adrie » 30 aug 2014, 15:42

Hoi drO,

Ik heb vandaag weer van alles geprobeerd en heb nu een oplossing gevonden die volstaat.
Allereerst moet ik mijn eigen bewoordingen even rechtzetten.
Als ik SAMBC.core.xml laat verwijzen naar de Slave database moet het wel werken maar dan krijg je het verhaal (PC uit website weg).
Klopt niet (website blijft gewoon online).

Ik laat "SAMBC.core.xml" nu de externe database aansturen.
De externe website blijft gewoon online en wordt nu ververst door de realtime ververste externe database.
Nadeel, ik heb geen geüpdate interne database en website meer.
Daarentegen kan ik wel, wat jij voorstelde met "dbconfig.xml", mijn interne website laten kijken naar de externe database.
Experimenteren lukt dan nog wel.
Jammer eigenlijk dat SAM geen 2 databases kan aansturen!
Topic kan eventueel afgesloten worden.

Met dank aan jouw natuurlijk omdat ideeën naar oplossingen lijden.
Met vriendelijke groet, Adrie

Gebruikersavatar
Wout
Moderator
Berichten: 3231
Lid geworden op: 03 dec 2007, 14:17
SAM-versie: SAM 2018.10
Database: MySQL 8.0
Windows: Windows 10
Locatie: Bergen op Zoom
Contacteer:

Re: ExecSQL bruikbaar op 1 werkende database

Ongelezen bericht door Wout » 30 aug 2014, 17:18

Ik denk dat je in je SAM Remote web-ding nog een vink moet aanzetten voor de juiste werking.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Afbeelding

Adrie
**
Berichten: 46
Lid geworden op: 29 jan 2009, 18:33
SAM-versie: 4.9.0.*
Database: MySQL 5.4
Windows: 7 32-bits
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Re: ExecSQL bruikbaar op 1 werkende database

Ongelezen bericht door Adrie » 30 aug 2014, 17:58

Bedankt Wout,

Dat heb ik ook gezien maar dat blijft niet, per default, aangevinkt.
Deze optie is er voor om alle "tables" in een keer te synchroniseren.
Als dat uitgevoerd is en je kijkt hier opnieuw naar dan is "historylist" weer uit gevinkt.
Bij "Update song" worden de queue-request & songlist realtime gesynchroniseerd.

Groet, Adrie

Gebruikersavatar
Wout
Moderator
Berichten: 3231
Lid geworden op: 03 dec 2007, 14:17
SAM-versie: SAM 2018.10
Database: MySQL 8.0
Windows: Windows 10
Locatie: Bergen op Zoom
Contacteer:

Re: ExecSQL bruikbaar op 1 werkende database

Ongelezen bericht door Wout » 30 aug 2014, 19:18

Ja, maar als hij de historytable niet synchroniseert dan zal de teasers-song ook niet in verdwijnen.
Als het programma niet op default de historytable ververst, dan zal het je probleem ook niet oplossen.
Afbeelding

Adrie
**
Berichten: 46
Lid geworden op: 29 jan 2009, 18:33
SAM-versie: 4.9.0.*
Database: MySQL 5.4
Windows: 7 32-bits
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Re: ExecSQL bruikbaar op 1 werkende database

Ongelezen bericht door Adrie » 31 aug 2014, 11:20

Hoi Wout,
Dit progje heeft altijd prima z'n werk gedaan.
Hoe het exact in elkaar steekt is me ook altijd een raadsel gebleven.
Alles wordt realtime automatisch geüpdate, queue-request-song & playlist!
De laatste is eigenlijk de historylist, niettemin was het niet volledig 1 op 1?!
Maar ik heb het nu dus anders aangepakt en heb dit progje nu niet meer nodig.
Zoals ik aangaf in het berichtje van "30-8-2014 15:42" is met de directe aansturing van de externe database het probleem (ExecSQL) opgelost.
Bedankt Wout voor het meedenken.

Groet, Adrie

Gesloten
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht