Nieuwe SAM PHP versie.

PHP, HTML, Joomla, WordPress, etc..
Gebruikersavatar
Wout
Moderator
Berichten: 3227
Lid geworden op: 03 dec 2007, 14:17
SAM-versie: SAM 2018.10
Database: MySQL 8.0
Windows: Windows 10
Locatie: Bergen op Zoom
Contacteer:

Nieuwe SAM PHP versie.

Ongelezen bericht door Wout » 05 jan 2011, 20:20

Er is een nieuwe versie uit van de SAM-PHP.
Nu was alles in het Engels en heb ik het grootste gedeelte vertaald in het Nederlands.

Downloaden doen we hier onder.
Instellen is hetzelfde op de oude manier. (IP, User & wachtwoord) in config/config.php & config/dbconfig.xml

Tevens kan je optie aan (true) en uit (false) zetten.

Owhja, en de site kan je bewonderen hieronder.
http://woutfm.nl/samnl/

Het beste is om het niet samen te mixen in een map met de oude sam-php versie!
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Afbeelding

Gebruikersavatar
ActueelFM
****
Berichten: 99
Lid geworden op: 18 apr 2009, 20:25
SAM-versie: 4.7.1.*
Database: MariaDB
Windows: XP
Locatie: Landgraaf
Contacteer:

Re: Nieuwe SAM PHP versie.

Ongelezen bericht door ActueelFM » 05 jan 2011, 22:17

Bedankt ziet er cool uit!... we gaan nieuwe dingen aanpassen!..:D voor zover dat gaat lukken.

Dwarrel
*****
Berichten: 191
Lid geworden op: 24 mar 2010, 11:00
SAM-versie: SAM 2014.5
Database: MySQL 5.0
Windows: 8.1
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Re: Nieuwe SAM PHP versie.

Ongelezen bericht door Dwarrel » 06 jan 2011, 17:22

Nou Wout, hij helemaal perfect....

Had alleen 1 vraag. Ik kan in geen een file het menu vonden. De reden is dat ik graag afzonderlijke requesten wil maken, dus Verzoek Ned. / Verzoek Eng enz enz.

Weet alleen niet in welke file ik dit moet aanpassen....

Hij staat nu op http://www.thejukebox.nl/test

Update: Het toevoegen van een menu item is inmiddels gelukt alleen heb ik nog 1 probleem. Ik wil dus graag per catergorie een optie maken in het menu, maar waar en in welke file moet ik de categorie zetten.

Dus b.v. Request Dance moet verwijzen naar categorie 4.

Ik begrijp dat ik dan files moet aanpassen / kopieëren / renamen maar daar kom ik denk ik wel uit. Moet alleen weten waar ik het kan opgeven.

Dwarrel

Gebruikersavatar
jacqueline
******
Berichten: 270
Lid geworden op: 20 okt 2010, 18:02
SAM-versie: 4.2.2.*
Database: MariaDB
Windows: XP
Locatie: Limburg
Contacteer:

Re: Nieuwe SAM PHP versie.

Ongelezen bericht door jacqueline » 07 jan 2011, 20:26

Allereerst de nieuwe site van sam ziet er weer flex uit [smilie=yahoo.gif]
Maar hoe load je dat nou op? ik bedoel de config en de db config staan nu in mappen?
terwijl bj de oude sam web alles toch wel los zitten ( tenminste bij mij dan )
Is het de bedoeling dat je van de nieuwe samweb de map web upload?
en moet je dan ook weer dat in de database doen?
Sorry ben een BLONDJE en soms kom ik er wel uitmaar dit keer niet [smilie=blush2.gif]
.::Now Playing::..

Dwarrel
*****
Berichten: 191
Lid geworden op: 24 mar 2010, 11:00
SAM-versie: SAM 2014.5
Database: MySQL 5.0
Windows: 8.1
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Re: Nieuwe SAM PHP versie.

Ongelezen bericht door Dwarrel » 07 jan 2011, 21:44

jacqueline schreef:Allereerst de nieuwe site van sam ziet er weer flex uit [smilie=yahoo.gif]
Maar hoe load je dat nou op? ik bedoel de config en de db config staan nu in mappen?
terwijl bj de oude sam web alles toch wel los zitten ( tenminste bij mij dan )
Is het de bedoeling dat je van de nieuwe samweb de map web upload?
en moet je dan ook weer dat in de database doen?
Sorry ben een BLONDJE en soms kom ik er wel uitmaar dit keer niet [smilie=blush2.gif]
Maak even bij je host een map test aan en gooi alles in die map (na de aanpassingen) daarna ff de index.php in die test map via je browser opstarten en het werkt....

Nu kan je zelf de boel gaan aanpassen....

(@Wout: kijk even naar mijn vraag over de categorie)

Dwarrel....

Gebruikersavatar
jacqueline
******
Berichten: 270
Lid geworden op: 20 okt 2010, 18:02
SAM-versie: 4.2.2.*
Database: MariaDB
Windows: XP
Locatie: Limburg
Contacteer:

Re: Nieuwe SAM PHP versie.

Ongelezen bericht door jacqueline » 07 jan 2011, 22:51

thanks voor je reactie Dwarrel
Ik heb het dan wel online gekregen maar.. ik zie dan niet de top10 zeg maar zoals bij jullie wel te zien is links dan heb ik nog een rood gedeelte ( balk) waar dit bij staat* De luister link zal niet werken als je StationID niet is ingesteld*.
ik heb dan even bij config gekeken waar ik die station id moet neer zetten maar die code word ik een beetje hyper van [smilie=blush2.gif]
ik zie dan wel dit regeltje :

Code: Selecteer alles

define('STATION_EMAIL', 'info@jm-flashdanceradio.nl'); //Leave blank if you do not wish to publish your email address!
define('STATION_LOGO', 

'images/logo.png');

/*
STATION_ID
	Your SpacialNet station ID.
	Log into your SpacialNet broadcaster account and go to 

"My Stations" to get this ID.
	This is required to make the listen links on the website to work.
	

Follow these steps to set up your station: http://................................(de naam van waar je station id staat )
*/
define('STATION_ID', 0);


## 
maar waar zet je het dan neer?
zouden een van jullie mij dat kunnen uitleggen waar ik die station id moet neerzetten en dan hoe ik die top10 ook erop krijg? [smilie=blush2.gif] verder zouik er wel uitkomen met kleuren e.d [smilie=music.gif] hoop ik :D

alvast bedankt
ps sorry dt ik die lange code hier neetgezet heb maar weet ff niet hoe ik bv een bijlage moet meezenden bij me ractie
Groetjes Jacqueline
.::Now Playing::..

Dwarrel
*****
Berichten: 191
Lid geworden op: 24 mar 2010, 11:00
SAM-versie: SAM 2014.5
Database: MySQL 5.0
Windows: 8.1
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Re: Nieuwe SAM PHP versie.

Ongelezen bericht door Dwarrel » 07 jan 2011, 22:55

jacqueline schreef:thanks voor je reactie Dwarrel
Ik heb het dan wel online gekregen maar.. ik zie dan niet de top10 zeg maar zoals bij jullie wel te zien is links dan heb ik nog een rood gedeelte ( balk) waar dit bij staat* De luister link zal niet werken als je StationID niet is ingesteld*.
ik heb dan even bij config gekeken waar ik die station id moet neer zetten maar die code word ik een beetje hyper van [smilie=blush2.gif]
ik zie dan wel dit regeltje :
define('STATION_EMAIL', 'info@jm-flashdanceradio.nl'); //Leave blank if you do not wish to publish your email address!
define('STATION_LOGO',

'images/logo.png');

/*
STATION_ID
Your SpacialNet station ID.
Log into your SpacialNet broadcaster account and go to

"My Stations" to get this ID.
This is required to make the listen links on the website to work.


Follow these steps to set up your station: http://................................(de naam van waar je station id staat )
*/
define('STATION_ID', 0);


##

maar waar zet je het dan neer?
zouden een van jullie mij dat kunnen uitleggen waar ik die station id moet neerzetten en dan hoe ik die top10 ook erop krijg? [smilie=blush2.gif] verder zouik er wel uitkomen met kleuren e.d [smilie=music.gif] hoop ik :D

alvast bedankt
ps sorry dt ik die lange code hier neetgezet heb maar weet ff niet hoe ik bv een bijlage moet meezenden bij me ractie
Groetjes Jacqueline
Hier zet je je ID neer die je krijgt als je je heb aangemeld bij SpacialNet:

Code: Selecteer alles

*/
define('STATION_ID', CODE);
Dwarrel.....

Gebruikersavatar
Wout
Moderator
Berichten: 3227
Lid geworden op: 03 dec 2007, 14:17
SAM-versie: SAM 2018.10
Database: MySQL 8.0
Windows: Windows 10
Locatie: Bergen op Zoom
Contacteer:

Re: Nieuwe SAM PHP versie.

Ongelezen bericht door Wout » 08 jan 2011, 00:29

Dwarrel schreef: Update: Het toevoegen van een menu item is inmiddels gelukt alleen heb ik nog 1 probleem. Ik wil dus graag per catergorie een optie maken in het menu, maar waar en in welke file moet ik de categorie zetten.

Dus b.v. Request Dance moet verwijzen naar categorie 4.

Ik begrijp dat ik dan files moet aanpassen / kopieëren / renamen maar daar kom ik denk ik wel uit. Moet alleen weten waar ik het kan opgeven.
Bij de oude was het makkelijker.
Nu moet ik ook goed in verdiepen hoe het moet. [smilie=blush2.gif]
Afbeelding

Dwarrel
*****
Berichten: 191
Lid geworden op: 24 mar 2010, 11:00
SAM-versie: SAM 2014.5
Database: MySQL 5.0
Windows: 8.1
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Re: Nieuwe SAM PHP versie.

Ongelezen bericht door Dwarrel » 08 jan 2011, 00:41

Wout schreef:
Dwarrel schreef: Update: Het toevoegen van een menu item is inmiddels gelukt alleen heb ik nog 1 probleem. Ik wil dus graag per catergorie een optie maken in het menu, maar waar en in welke file moet ik de categorie zetten.

Dus b.v. Request Dance moet verwijzen naar categorie 4.

Ik begrijp dat ik dan files moet aanpassen / kopieëren / renamen maar daar kom ik denk ik wel uit. Moet alleen weten waar ik het kan opgeven.
Bij de oude was het makkelijker.
Nu moet ik ook goed in verdiepen hoe het moet. [smilie=blush2.gif]
Als je het zou willen doen, dan heel graag....

Dwarrel....

Gebruikersavatar
jacqueline
******
Berichten: 270
Lid geworden op: 20 okt 2010, 18:02
SAM-versie: 4.2.2.*
Database: MariaDB
Windows: XP
Locatie: Limburg
Contacteer:

Re: Nieuwe SAM PHP versie.

Ongelezen bericht door jacqueline » 08 jan 2011, 16:11

Zo ik heb eenen ander kleurtje veranderd en moek zeggen dat je veel in style moet doen bij deze maar ja ook dat went [smilie=taunt.gif] [smilie=yahoo.gif]
maar goed ik had ja nog een vraagje , ik zie bij mij de Comming up niet en de top10?
weten jullie daar iets van wat ik daarvoor moet doen?
ik heb de nieuwe sam site hier staan http://jm-flashdanceradio.nl/samnl/web/playing.php
Groetjes en tanks alvast again [smilie=music.gif] [smilie=yahoo.gif]
.::Now Playing::..

angelradio
Beginnende SAM-gebruiker
Berichten: 3
Lid geworden op: 24 okt 2009, 17:44
SAM-versie: 4.3.6.*
Database: Geen Database

Re: Nieuwe SAM PHP versie.

Ongelezen bericht door angelradio » 08 jan 2011, 20:38

ziet er flex uit ga ook even proberen bedankt :P

Dwarrel
*****
Berichten: 191
Lid geworden op: 24 mar 2010, 11:00
SAM-versie: SAM 2014.5
Database: MySQL 5.0
Windows: 8.1
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Re: Nieuwe SAM PHP versie.

Ongelezen bericht door Dwarrel » 08 jan 2011, 21:28

jacqueline schreef:Zo ik heb eenen ander kleurtje veranderd en moek zeggen dat je veel in style moet doen bij deze maar ja ook dat went [smilie=taunt.gif] [smilie=yahoo.gif]
maar goed ik had ja nog een vraagje , ik zie bij mij de Comming up niet en de top10?
weten jullie daar iets van wat ik daarvoor moet doen?
ik heb de nieuwe sam site hier staan http://jm-flashdanceradio.nl/samnl/web/playing.php
Groetjes en tanks alvast again [smilie=music.gif] [smilie=yahoo.gif]
Helaas heb ook een tijd zitten zoeken waar het moet zitten maar denk dat Wout hier een helpende hand moet biden voor wat betreft de top 10....

Dwarrel....

Gebruikersavatar
jacqueline
******
Berichten: 270
Lid geworden op: 20 okt 2010, 18:02
SAM-versie: 4.2.2.*
Database: MariaDB
Windows: XP
Locatie: Limburg
Contacteer:

Re: Nieuwe SAM PHP versie.

Ongelezen bericht door jacqueline » 08 jan 2011, 22:12

Ik had zelf al in config gekeken of dat allemaal op true staat en das wel het geval
verder zat ik ook al te denken aan de bestaande ( oude ) top10 te denken dat je die mee moet nemen naar de nieuwe of zo maar ook dat had ik geprobeert en dan pakt die niet maar zou ook kunnen zijn dat je dan met aanpassingen weer moet gaan werken ofzo
Mja [smilie=yahoo.gif] wout is daar wel handig in [smilie=blush2.gif]
sorry wout :D
we wachten geduldig af :)
thnxx voor je reactie Dwarrel iig ;)

Groetjes Jacqueline
.::Now Playing::..

Gebruikersavatar
Wout
Moderator
Berichten: 3227
Lid geworden op: 03 dec 2007, 14:17
SAM-versie: SAM 2018.10
Database: MySQL 8.0
Windows: Windows 10
Locatie: Bergen op Zoom
Contacteer:

Re: Nieuwe SAM PHP versie.

Ongelezen bericht door Wout » 09 jan 2011, 12:58

Voor de gene die andere bij-zaken van PHP gebruiken (pr.php etc..)
die veranderen require("config.php"); in require("./config/config.php");
Afbeelding

Gebruikersavatar
jacqueline
******
Berichten: 270
Lid geworden op: 20 okt 2010, 18:02
SAM-versie: 4.2.2.*
Database: MariaDB
Windows: XP
Locatie: Limburg
Contacteer:

Re: Nieuwe SAM PHP versie.

Ongelezen bericht door jacqueline » 09 jan 2011, 13:07

Wout schreef:Voor de gene die andere bij-zaken van PHP gebruiken (pr.php etc..)
die veranderen require("config.php"); in require("./config/config.php");

Dus de benaming die jij bv aan die verzoek zien ( pr.php ) veranderen naar : require/config/config.php?
En dan komt die gewoon los in de map samnl of komt die in de map * web* of zet je deze in de map * config*?
Wat een vragen he :D Sorry
Of ja sorry Wout maar ben een leek in dat ... of je pakt je config van je nieuwe sam site en zoekt daar require/config.php pp en verander je die in : require/config/config.php ?

Ut raarste ervan is ook nog dat gisteren me luister link via de nieuwe sam site het goed deed en nu geeft die een 503 Service Unavailable
No server is available to handle this request. aan zou dan dat ff plat liggen?
.::Now Playing::..

Gebruikersavatar
jacqueline
******
Berichten: 270
Lid geworden op: 20 okt 2010, 18:02
SAM-versie: 4.2.2.*
Database: MariaDB
Windows: XP
Locatie: Limburg
Contacteer:

Re: Nieuwe SAM PHP versie.

Ongelezen bericht door jacqueline » 09 jan 2011, 13:29

Ah ik snap het denk ik al sorry dat ik eerder was met mijn vragen voor dat ik zelf ff gekeken heb
Dus als ik het goed begrijp ... ik heb zeg maar van * jou * pr.php de naam verzoekzien.php
Nu heb ik die geopend in dreamweaver en naar het stukje : // If you changed the filename for your config.php, do so here, otherwise don't touch it.
require("config.php"); gekeken en als k het goed begrijp maak ik dis van die (config.php) de benaming require("./config/config.php");


ik heb dat uitgeprobeert en het geeft bij mij een :
Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required './config/config.php' (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /home/jmflshd2/domains/jm-flashdanceradio.nl/public_html/samnl/web/verzoekzien.php on line 60
aan [smilie=blush2.gif]
.::Now Playing::..

Gebruikersavatar
jacqueline
******
Berichten: 270
Lid geworden op: 20 okt 2010, 18:02
SAM-versie: 4.2.2.*
Database: MariaDB
Windows: XP
Locatie: Limburg
Contacteer:

Re: Nieuwe SAM PHP versie.

Ongelezen bericht door jacqueline » 13 jan 2011, 09:19

Wout even een vraagje aan jou :)
De top 10 wat jij wel aan het werken hebt he... moet je daarvoor nog ergens in config of waar dan ook veranderen?
zodat die werkend word?


Zou ideaal zijn als je dat zou willen uitleggen [smilie=blush2.gif]
[smilie=spiteful.gif] :)

thnxx alvast

Oh en sorry dat ik zeur :D
Maar heb jij die prp.php van jou wel dat die te zien is?? ( bij mij geeft die nm een error aan ondanks de veranderingen wat ik met en in config moest doen )
.::Now Playing::..

Gebruikersavatar
Wout
Moderator
Berichten: 3227
Lid geworden op: 03 dec 2007, 14:17
SAM-versie: SAM 2018.10
Database: MySQL 8.0
Windows: Windows 10
Locatie: Bergen op Zoom
Contacteer:

Re: Nieuwe SAM PHP versie.

Ongelezen bericht door Wout » 13 jan 2011, 17:07

Top 10 heb ik meerdere keren hier uitgeprobeerd maar het werkt wel.
Tevens heeft Cyber ook de samPHP-versie draaiend incl Top10.

Wat het dan kan zijn, is dat de Top10 alleen werkt voor SAM versie hoger of gelijk aan 4.7.3.
Afbeelding

Gebruikersavatar
jacqueline
******
Berichten: 270
Lid geworden op: 20 okt 2010, 18:02
SAM-versie: 4.2.2.*
Database: MariaDB
Windows: XP
Locatie: Limburg
Contacteer:

Re: Nieuwe SAM PHP versie.

Ongelezen bericht door jacqueline » 13 jan 2011, 17:10

Nja dan hou ik het wel bij met wat ik nu op die lege plek ingevuld heb..
thanks iig :)
.::Now Playing::..

Dwarrel
*****
Berichten: 191
Lid geworden op: 24 mar 2010, 11:00
SAM-versie: SAM 2014.5
Database: MySQL 5.0
Windows: 8.1
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Re: Nieuwe SAM PHP versie.

Ongelezen bericht door Dwarrel » 13 jan 2011, 22:48

@Wout:

Heb je al een oplossing hoe je een categorie kan ingeven....????

Dwarrel....

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht